Beveiligingscamera’s. Waarom zou je ze plaatsen?

Camerabeveiliging binnen en buiten

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker. Beveiligingscamera’s schijnen zinvol te zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Of je nu in Antwerpen of Luik woont. We hebben er allemaal mee te maken. Zeker is en vast staat dat ongewenste gasten niet graag gezien willen worden en bewaking met camera’s zorgt daarvoor. Je plaatst ze om je bezit te beschermen, maar ook om bijvoorbeeld je demente moeder in de gaten te kunnen houden of om te zien hoe het met je huisdier gaat als je weg bent. Voor elke toepassing zijn slimme oplossingen bedacht. Zo kun je op afstand via de camera met de persoon praten of je huisdier commando’s geven. Ook kun je met een video deurbel op afstand iemand te woord staan als er wordt aangebeld, of zelfs de deur openen.

 bron: beveiligingscameras.nl

Naast al dit zijn er ook al betaalbare systemen die een persoon volgen door middel van autotracking. De camera draait mee en blijft gefocust op het bewegend object.

Camerabeveiliging rondom je huis

De dagen zijn kort en de nachten zijn lang. Je wilt dan graag dat zaken die geen daglicht kunnen verdragen niet bij jouw huis gebeuren.  Als camera’s in het zicht hangen schikt dit af.  Houdt er wel rekening mee dat camera’s gemeld moeten worden bij de vlaamse overheid.  De overheid kan je verplichten om beelden af te staan.

Beste soort camera voor buiten

Goed beeld wil iedereen. Toch is dit niet vanzelfsprekend.  Als je er van uitgaat dat een camera minimaal 2 megapixel moet hebben ben je al een heel eind richting goede beeldkwaliteit. Hoe groter de sensor hoe beter de beeldkwaliteit. Je kunt de camera’s dan weer opsplitsen in oplossingen met infra rood licht voor ‘s-nachts en starlight zonder infra rood.  Een starlight camera heeft een grote sensor en is zeer lichtgevoelig. Met een beetje buitenverlichting heb je beeld in kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *