Duo rolgordijn op maat via internet bestellen! Hoe werkt dat?

Duo rolgordijnen zijn trendy en functioneel. Wat moet je weten als je een duo rolgordijn online gaat kopen.

Een duo rolgordijn zit complexer in elkaar dan je op het eerste gezicht denkt. Er zitten bijvoorbeeld al twee baren in dit product, waarvan eentje gebruikt wordt voor het oprollen en een kleinere voor het geheel als verzwarende rol buis strak te houden. Er zijn en aantal factoren die bepalen hoe een duo rolgordijn er uit ziet, hoe het afgewerkt is en hoe het bediend wordt. Als je op het net kijkt dan zie je veel aanbieders, met name uit het buitenland. Vaak kun je niet goed achterhalen welk product je koopt. Een duo rolgordijn, ja, maar hoe ziet het er nu in werkelijkheid uit. We kwamen er achter dat er grote verschillen zijn. We vergeleken een aantal websites om er achter te komen wat er nu echt wordt geleverd en of er grote kwaliteit en prijsverschillen zijn.

 Bron: Duorolgordijn.be

Waar let je op als je een duo rolgordijn koopt:

1: Het systeem. Dit moet degelijk zijn want duo rolgordijnen gaan gemiddeld 7 jaar mee. Kies voor een degelijke cassette. Het geeft je gordijn stabiliteit. Let er op dat de rol buis in die cassette zeker 38 mm doorsnede is. Een dikke buis rolt stabieler op, zakt niet door en laat geen vouwen achter.

2: De duorolgordijn stof.  Er is tegenwoordig heel veel keuze in stoffen. Ze hebben niet allemaal dezelfde eigenschappen. Zo zijn er websites die maar tot c.a. 240 cm breed gaan. Dat roept vragen op. In Vlaanderen koop je ze sinds kort al tot 3 meter breed. Bij een dergelijke breedte moet de stof van onberispelijke kwaliteit zijn, maar uiteraard ook het systeem. Probeer eens achter de verschillende stof eigenschappen te komen. Niet elke stof laat zich even gemakkelijk kuisen.

3: De rand of verzwaring aan de onderzijde. Deze bepaalt niet alleen of het stof strak af hangt, maar is ook beeldbepalend als decoratief element in huis.  Kijk goed wat men levert. Soms zit er alleen maar een heel dun baartje/buisje aan de onderzijde en daarvan gaat het doek niet strak hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *